Pages

mimpi yang sepi

video
Dalam mimpi aku ni..aku adalah student di satu sekolah asrama..dalam mimpi aku ni kawan-kawan aku yg aku syg sume ada skali...

WELL..macam student lain..hidup aku dgn kawan-kawan
aku seronok sgt..dalam mimpi aku ni...aku
ada minat kt sorg awek ni...tapi aku takut sgt nk
confess kt dia...nk dijadikan cerita...ada
sorg kawan ni..kawan baik aku jugak la...selalu sgt
pinjam phone aku...aku pn jd lah pelik..


So...satu hari tu...dia lupa nk sign out FB dye...aq pn usha lah...aq tengok-tengok...dia tgh chat gn awek yg aku syok...mestilah aku marah...so...aku pn...bajet-bajet gurau lah...aku wat lari phone aku...dia pn kejar lah aku...sampai lah satu mase tu...kami terserempak dgn awek tu...dia stop kejar aku...aku tengok mereka mesra sgt...masa tu...aku xboleh tahan sgt sedih aku...aku lari jauh-jauh....aku sembunyi kn diri aku...aku rasa aku hilang semua...sampai lah aku dengar cerita dari kawan-kawan aku yang lain...yg kawan aku ni..da mcm xnak kawan dgn aku...aku pn sedar...aku da wat salah..



aku pun pergi jumpa kawan aku ni..aku mintak maaf...aku ckp yg aku jelez tgk dia dgn awek tu...aku pn bg phone aku sebagai hadiah untuk diaorg....lepas tu....aku sedar...aku da xdek pape lam hidup aku....aku putus kawan dgn kawan baik aku...aku hilang kasih drpd awek yg aku da lama syg...aku jadi marah sgt kt diri aku sendiri...aku wat kacau sane...aku wat kacau sini....aku benggang sgt...aku pukol budak tu....aku pukol budak ni....dalam mimpi aku ni...aku rase marah sgt2....sampai lah aku ni dikejar cikgu...akhirnya aku di buang sekolah....berakhirlah hidup aku....and aku sedar yg aku ni teramat bodoh...kerana cinta terhadap manusia lain...aku korbankan ukhuwah dgn manusia lain....kerana cinta terhadap manusia lain aku hilang pertimbangan aku sebagai seoran manusia biasa...


P/S:bercinta itu tidak salah kerana memiliki perasaan cinta adalah kurnian Allah S.W.T.Namun cinta yg teragong adalah cinta kpd Ilahi...kerana cinta kepada-Nya tiada penghujungnya...semoga kita dapat menemui jodoh hidup yg terbaik...dan berdoalah kepada Allah...kerana kita adalah hamba yg lemah...sekian....

1 comment: